دُلْمه خوراکی در خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی است. دلمه کلمه‌ای ترکی به معنی پُرشده»است. دلمه را می‌توان با برگ انگور (متداول‌ترین آن) فلفل دلمه، کدو گوجه فرنگی و بادمجان درست کرد. در سال 2017 جمهوری آذربایجان دلمه را در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ثبت رساند.

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده:۳۰۰ گرم

سبزی:پیازچه، گشنیز، شوید، تره، مرزه ۵۰۰ گرم

برگ مو: ۲۰۰ گرم (از گیاه‌های دیگر مانند برگ کلم یا از بادمجان، سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی هم می‌شود استفاده کرد)

توجه داشته باشید که سبزی دلمه‌های مختلف یکسان نیست. برای دلمه کلم و دلمه بادمجان، کدو و فلفل دلمه‌ای از نعناع و جعفری استفاده کنید.

برنج و لپه روی هم ۱ پیمانه

۲ تا ۳ لیوان آب

250 گرم گردو

طرز تهیه:

برنج و لپه را جداگانه جداگانه در آب بگزارید تا چند ساعت خیس بخورد.

سبزی‌ها را باهم خرد می‌کنید.

برگ مو را شسته و در صافی می‌گذارید.

برنج و لپه خیس خورده را نیم کوب می‌کنید.

گوشت و سبزی و برنج و لپه را نمک و فلفل زده و خوب مخلوط می‌کنید.

مایه را کمی تفت می‌دهید تا رنگ گوشت قهوه‌ای شود.

مقداری از مایه را بر روی هر برگ قرار می‌دهید و آن را مانند بقچه می‌پیچید.

به دلخواه می‌توانید مقداری آبلیمو و شکر یا سرکه و شیره را با هم مخلوط کنید و پس از چیدن دلمه‌ها در قابلمه روی آن‌ها بریزید.

ارزش غذایی:

دلمه برگ مو جدا از موادی که درون برگ مو پیچیده می‌شود، ارزش غذایی دارد. آهن موجود در هر ۱۰۰ گرم از برگ‌های تازه‌ی انگور هفت برابر مقدار آهنی است که در ۱۰۰ گرم میوه انگور وجود دارد.

منبع:

ویکی پدیا

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها